Mere om Teater Play

Teatret blev grundlagt d. 27. august 2004

Teatret ejes og drives af makkerparret skuespiller Mille Berg (grundlægger i 2004) og instruktør Christina Sørensen (siden 2008). Herudover er der ca. 15 timelønnede medarbejdere.

Teatret er kendt som det lokale, uhøjtidelige teater på Amager, og publikum kommer både fra lokalmiljøet, resten af Storkøbenhavn, samt i større grupper fra hele landet.

Teater Play blev startet op i små lokaler i et pakhus i Njalsgade 21 på Islands Brygge. 

Alt blev bygget og udviklet på egen hånd, og der blev lagt stort ud med store teaterproduktioner sideløbende med standup, koncerter, poetryslam, undervisning osv.


Play var en succes fra starten. Publikumsantallet var højt, der var meget presseomtale af den nye scenen på bryggen, og der blevet lavet gode og velbesøgte teaterproduktioner, med få økonomiske midler.


Lokalerne blev hurtigt for små, og teatret rykkede i 2010 over i et større lejemål, nr. 23 i samme ejendomskompleks.

Her var vi nogle år og lavede større og større forestillinger og udvidede kapaciteten på flere planer. Men driftsforholdene i ejendommen blev til sidst for dårlige og huslejen for opskruet, så i januar 2013 blev der taget en stor og – heldigvis rigtig – beslutning, nemlig at rykke hele baduljen til Strandlodsvej 7, hvor forholdene på alle måder er blevet bedre.


Vi er landet godt her på Strandlodsvej, i et område i stor udvikling, og har fået mange, mange flere lokale stampublikummer.

Placeringen er rigtig god i forhold til de mange nye boligbyggerier i området omkring Amager Strand, og ligger samtidig i cykelafstand for folk fra indre by og broerne. Amager Øst og hele området omkring Strandlodsvej er i kraftig vækst, og vi ligger lige i smørhullet for enden af Holmbladsgade og tæt på både metro og bus.


Teatret ser måske ikke ud af så meget udadtil, men indenfor strækker vi os over 600 kvm som består af:


To scener, som kan køre samtidig, med henholdsvis 92 publikummer på Scene 1 og 73 publikummer på Scene 2.

En café med store vinduer ud mod vejen, et stort øvelokale, kontorer, backstagelokaler, bar, depot og grovkøkken, publikumsgarderobe, stort personalekøkken, 4 toiletter, samt en atriumgård som også i sommermånederne anvendes til shows med publikum udendørs.

TEATER-afdelingen

TEATER-afdelingen producerer professionelle teaterforestillinger for voksne.


I de første 10 år af teatrets historie, lavede vi 1-3 egenproduktioner om året, og havde masser af gæstespil. Vores produktioner er karakteriseret ved at behandle højaktuelle, menneskelige og ofte tabubelagte emner, være enten nyskrevne ellernyoversatte, og udfordre de klassiske teatergenrer og metoder. Altid med humoren som det overordnede virkemiddel, men også altid med en dyb og måske endda alvorlig undertone.


Vi vil altid have et ønske om, at vores opsætninger skal være nyskrevne/nyopfundne i én eller anden form -
nyskrevet dansk- og udenlandsdramatik (urpremierer), omskrevet/moderniseret klassisk dramatik vendt på hovedet o.lign., og gerne en fusion af flere genrer.


Vores egenproduktioner indeholder lige dele tragedie og komik; vi kalder dem "comedydramaer", samt enkelte klassiske teaterstykker indimellem, og ved at give sceneplads til professionelle gæstespil med et begrænset budget, som måske ikke har råd til at få sceneplads andre steder.


I alle egenproduktioner tager vi nyuddannede skuespillere ind, så de har et springbræt til de større scener og en platform til eksponering for resten af teatermiljøet. Så hvert forestillingsensemble består af 60-70 procent garvede scenekunstnere og 30-40 procent som for nylig er kommet ud fra en professionel teaterskole.


I de sidste 10 år har vi haft for travlt med at drive og udvikle huset og køre alle de mange comedyshows, så det er ikke blevet til helt så mange teater-egenproduktioner som vi kunne ønske os. Men vi tilstræber at lave mindst én større teaterforestilling om året, og den næstkommende er i efteråret 2024, hvor vi laver en stor jubilæumsforestilling.


COMEDY-afdelingen

Teater Play fungerer også som COMEDYCLUB som bliver benyttet i stor stil af landets små, større og helt store komikere.


Både til solo-testshows op til de store Danmarksturnéer, og løbende på vores Open Mic som hver torsdag året rundt gæstes af de komikere der har noget aktuelt nyt materiale der skal gennemprøves på publikum.


Under Comedy-hatten finder man også Improgrupper, bla. Ubudne Gæster (2017-18), Kosmonauterne (2018-nu), og i sin tid Specialklassen som optrådte og udviklede sig på Play fra 2006-2012.


Der kan også forekomme afarter af comedy som digtoplæsning, foredrag og historiefortælling, og vi har også en hel del engelske shows og andre udenlandske shows samt tv-optagelser.

TEATERSKOLE-afdelingen

Vores teaterskoleafdeling TEATERSKOLEN AMAGER kører sideløbende med teatret og har gjort det siden 2002.


Vi har ca. 120 kursister om året som modtager undervisning på eftermiddags- og aftenhold.


Der er teaterskole for børn og unge, og kurser i skuespilteknik og comedy/standup for voksne.